U bent hier

Terreurbeweging IS en de gevolgen voor Europa

“Terreurbeweging IS de gevolgen voor Europa” Pieter Stockmans zal aanwezig zijn

Dit is een uitzonderlijke kans om deze jonge journalist, die de laatste jaren haast permanent met het Midden-Oosten bezig is, die schrijft voor MO en actief betrokken is bij het conflict in Syrië en daar heel wat vrienden heeft, om die hier aan het woord te horen.
Hij is mede auteur met Montasser AlDe’emeh van het boek Jihadkaravaan, wat echt peilt naar waar het bij IS strijders om gaat. Hij zal het leeuwendeel van de avond voor zijn rekening nemen.

Ik had met Davidsfonds Heusden-Zolder, KWB Heusden en de Bibliotheek een lezing gepland over de: “Terreurbeweging IS en de gevolgen voor Europa” op 28 januari 2016 om 20 uur in de Bibliotheek, Sint-Willibrordusplein 8 te Heusden-Zolder.
Ik geef over dat onderwerp zelf ook wel lezingen, maar ik ben geen expert als Pieter Stockmans, die ik ken van een gezamenlijke reis naar Israël en Palestina. Al een jaar probeer ik Pieter te strikken om hierover te komen spreken in Limburg en uiteindelijk heeft hij beloofd dat hij zal komen voor die avond! Dit is een uitzonderlijke kans om deze jonge journalist hier aan het woord te horen. Pieter Stockmans is de laatste jaren haast permanent bezig met het Midden-Oosten, schrijft voor o. a. MO en is goed vertrouwd met het conflict in Syrië. Hij is medeauteur, met Montasser AlDe’emeh, van het boek “Jihadkaravaan”, wat peilt naar waar het bij IS-strijders echt om gaat. Het boek kan ter plaatse worden gekocht van de auteur. Hij zal het leeuwendeel van de avond voor zijn rekening nemen.
Jac De bruyn Davidsfonds Heusden-Zolder, KWB Heusden, Bibliotheek Heusden-Zolder
De toegang is gratis (een vrijwillige bijdrage is welkom), maar graag een seintje van je aanwezigheid vóór 26/01/2016 op 011 80 80 90 of bibliotheek.reservaties@heusden-zolder.be, met vermelding “Jac De bruyn”.